The Travel Daisy

Duitsland

Handige weetjes

Prijzen

Onze oosterburen zijn perfect for een leuke stedentrip of een weekendje weg maar daarnaast komen veel mensen die aan de grens komen regelmatig in Duitsland. Al zijn de prijzen de laatste jaren veel veranderd toch blijven de prijzen in de supermarkten en in de restaurants lager dan in Nederland. Ga je lekker uit eten grote kans dat je portie een maatje groter is dan wat gewend bent. Je betaald dus minder maar krijgt hier meer, perfect. Daarnaast gaan we vaak ook voor de benzine en diesel naar Duitsland al is dat toch erg wisselvallig geworden en minder betrouwbaar als voorheen. Toch is tanken hier een stuk voordeliger dus als je naar dit buurland ga wacht dan met tanken tot dat je hier over de grens bent.

Keuken

Al ligt het land tegen Nederland aan de keuken is toch wel anders en erg herkenbaar. Het is vaak vrij stevig en rustiek waarbij de meeste gerechten uit aardappel en vlees bestaan. Zo wordt ook de bekende schnitzel, currywurst en bratwurst met aardappel gegeten maar je vindt daarnaast nog veel meer verschillende worsten. Deze keuken vindt zit echt vol met Comfort food die misschien niet altijd even gezond zijn maar hier voel je je echt beter van. Een Duitse taart kan natuurlijk ook niet ontbreken en de bakkers liggen vol met lekkere dingen om eens te proberen.

Wat te proeven in Duitsland

  • Currywurst
  • Bratwurst
  • Schnitzel
  • Spätzle
  • Kartoffelsalat
  • Schweinshaxe
  • Dampfnudel
  • Apfelküchle
  • Streuselkuchen
  • Apple Strudel

Mijn aanraders voor het boeken van een vakantie naar Duitsland

Ons buurland is natuurlijk erg dichtbij wat het ideaal maakt voor een weekendje weg, midweek of een kort weekje weg. Ga er op uit in een leuke stad, verken de natuur of relax bij een heerlijke spa.

Cultuur & geschiedenis

De eerste bewoners van Duitsland waren de Neanderthalers wat tijdens de laatst ijstijd was. In de eerste eeuw voor Christus wilde Julius Caesar Gallië veroveren met de Rijn als grens van het Romeinse rijk. Hierdoor maakte een groot deel van Duitsland ook uit van het Romeinse rijk al wilde ze ook het Noordelijke deel van de Rijn veroveren. Dit is echter niet gelukt en rond tussen 200 en 400 wisten de Germanen het gebied te veroveren van de Romeinen.

Pas in 919 werd er voor het eerst gesproken over het ‘Koninkrijk der Duitsers’ door de dynastie van de Ottonen. De tweede dynastie van de Saliërs was in 1024 en Lotharius van Supplinburg was uiteindelijk de laatste van de drie dynastieën. Hierna trad er steeds meer verstedelijking op en begon het land er steeds meer uit te zien zoals we het kennen. Grenzen werden verlegd en het grondgebied kreeg zijn huidige vorm.

De tweede wereldoorlog kunnen we niet overslaan, Adolf Hitler was in opkomst wat resulteerde in de Oorlog. Ze hebben deze oorlog verloren en het land werd in tweeën gesplitst in West en Oost-Duitsland. Er ging ook wat land verloren aan andere landen zoals Polen. Zelfs de stad Berlijn werd in tweeën gesplitst wat resulteerde in de Berlijnse muur. Op 9 november 1989 kwamen de eerste tekenen van het einde van een tweedelig Duitsland. Het land werd officieel op 23 oktober 1990 weer herenigd.

Cultuur

Wat natuurlijk bij de cultuur van Duitsland hoort is Oktoberfest het trekt elk jaar dan ook vele toeristen die dit bier feest wel eens mee willen maken. Het beste kan je echter uit de grote steden blijven en zoek je de kleinere steden of dorpjes op om het echte Oktoberfest mee te kunnen maken. De dames dragen hier over het algemeen een Dirndl en de heren komen in Lederhose. Op dit feest kan dan ook de Schlagermuziek niet ontbreken om je onder te dompelen in de Duitse cultuur. Naast dit grote feest horen ook echt de kerstmarkten bij Duitsland. Voor de beste en gezelligste markten kunnen we beter over de grens gaan. Ze zijn niet alleen een weekend maar staan er vaak weken lang vanaf november begint het vaak al. ’s avonds brengt het dan ook veel sfeer met zich mee met leuke verlichting en kraampjes waar je glühwein kan halen.

Meer weten over Duitsland?