The Travel Daisy

België

Handige weetjes

Prijzen

Over het algemeen betalen we even veel als dat we in Nederland betalen al zitten er soms wat verschillen. Zo kan je beter uit eten in Nederland en zijn de prijzen in België bijna 10% duurder in de restaurants. Al kennen de supermarkten over het algemeen de zelfde prijzen. Als je een weekendje weg gaat of je hele vakantie in België door brengt horen er natuurlijk leuke activiteiten bij. Voor de meeste uitjes betaal je in tegenstelling tot Nederland ongeveer 6% minder. Je bent tijdens je vakantie vaak dus even veel kwijt als dat je in Nederland zou zijn.

Keuken

Er zijn zo veel dingen die je geprobeerd moet hebben uit de Belgische keuken of je nou van zoet of hartig houdt. Zo heb je qua hartig de Belgische friet maar ook veel verschillende kaas soorten. Ga je liever voor zoetig dan moet je de Belgische chocolade proberen en dan vooral de bonbons en pralines. Je vindt er dan ook veel chocolatiers waar je keuze hebt uit diverse soorten. Daarnaast horen er in heel België maar voor namelijk in Brussel de wafels. Vaak worden ze gevuld met iets van Chocola of slagroom met aardbeien maar tegenwoordig hebben ze ook hartige opties. Het geen waar je ook niet omheen kan is de diverse biersoorten, als je van speciaal biertjes houdt valt hier zo veel te proeven en te proberen.

Wat moet je zeker proberen als je in België bent?

  • Belgische friet
  • Vol-au-vent
  • Paling in ’t groen
  • Garnaalkroketten
  • Gentse waterzooi
  • Brusselse wafels
  • Belgische chocolade en pralines
  • Aarschots gebak

Mijn aanraders voor het boeken van een vakantie naar België

Het buurland België is helemaal niet zo ver rijden vanuit Nederland wat het ideaal maakt voor een weekendje weg. Verken een van de steden of ga juist op ontdekking in de natuur.

Cultuur & geschiedenis

De geschiedenis van België is vrij nieuw deze begint namelijk pas in 1830 na de scheiding met het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het Duurde echter tot 1839 dat Nederland het verlies van België erkende al was het land door verschillende landen al als zelfstandig erkend.

Niet alleen tijdens de eerst maar ook de tweede wereldoorlog leefde België onder de Duitse Bezettingen. Het veranderde het land zelfs want na de eerste wereldoorlog is het land gegroeid aan de oostkant en kwam er een stukje Duitsland bij België. Het land kende ineens 70 duizend Duitstalige Belgen en na deze verwarring is er in 1963 een taalgrens vastgelegd tussen het Vlaams, Frans en Duitstalige gebied.

Wat nu België heet heeft lang een vergelijkbare naam gehad maar dan als Regio of gebied. Zo noemde ze het in de Romeinse tijd Belgae en vervolgens Belgica. Vanaf 297 werd Belgica opgesplitst door keizer Diocletianus in twee regio’s. Dit zijn Belgica Prima geworden met hoofdstad Trier en het zuidoosten, Belgica Secunda met als hoofdstad Reims. Al deze dingen hebben veel te maken met de taalgrens die het land kent.

Cultuur

Op veel aspecten lijkt België op Nederland maar zijn ook veel dingen dat totaal niet overeen komt. Zo is voetbal wel de meest beoefende sport van België maar toch is Wielrennen populairder. In Nederland worden wielrenners vaak als vervelend gezien en ophoudend in het verkeer maar in België zie je er veel meer vooral in het weekend. Belgen hechten ook veel meer waarde aan strips, zo komen de meeste strips dan ook uit België vindt je er musea van en graffiti die hier aan opgedragen is. Voor Belgen zijn Nederlanders vaak te direct, grof of arrogant, wij zien Belgen vaak juist als ‘niet recht voor zijn raap’ en bescheiden. Het volk is dus totaal anders als dat we gewend zijn wat wel bijdraagt aan een vakantie gevoel.